Zonnepanelen reiniging

Life is good when it’s clean

Rendement zonnepanelen

Uit onderzoek van TNO Nederland en TUV Duitsland is een jaarlijkse vermindering van 3- 18 % vastgesteld door vervuiling. In ongunstige omstandigheden kan het verlies zelfs oplopen tot 25% per jaar! Zeker in de agrarische sector, veeteelt en industrie is het jaarlijks schoonmaken van uw Pv-installatie rendement verhogend. Schoonmaken heeft dus altijd zin en scheelt opbrengst en dus geld! Wij stellen: regelmatig reinigen verdient zichzelf meer dan terug!

Veel leveranciers van zonnepanelen geven aan dat een flinke regenbui je zonnepanelen automatisch reinigt, ‘zelf reinigend’. Het schoonmaken van de zonnepanelen is volgens de leverancier niet nodig. Nu regent het in Nederland (gelukkig) veel, maar toch moeten we onze ramen regelmatig wassen. Kijk eens naar uw kantel dakraam, is deze schoon?

Reinigingsmethode zonnepanelen

Wij werken met drie methoden aangepast op de situatie.

  • met een telewash-systeem vanaf de grond
  • met een radio grafische gestuurde robot
  • met een mobile roterende borstel van af de nok van het dak
Elk systeem wordt gevoed met osmose water.

Wat is Osmose water?

Osmosewater is puur water en kent een opmerkelijk oplossend vermogen. Het water wordt volledig van alle mineralen ontdaan en is hierdoor neutraal. De samenstelling van osmosewater is altijd constant. Kraanwater zit vol met zouten kalk en mineralen en kan schade aan de zonnepanelen aanbrengen. Door gebruik van osmosewater zijn schoonmaakproducten overbodig

Onze regio

Regio Zonnepanelen reiniging

Offerte aanvragen